startpagina

QuaWonen selecteert ontwerp ‘Prinsessenpark’

28-05-2015

QuaWonen heeft het plan van de Nederlandse Bouw Unie in combinatie met Mix Architectuur uitgekozen voor het terrein waar voorheen de Prinsessenflats stonden.

QuaWonen selecteert ontwerp ‘Prinsessenpark’

Onder de naam ‘Prinsessenpark’ presenteren zij een bijzonder mooi ontwerp voor deze locatie in Krimpen aan den IJssel: eigentijdse woongebouwen in het groen. Het streven is om eind 2015/begin 2016 te beginnen met de bouw van de eerste blokken.
 
Om tot een goed ontwerp te komen voor deze centrumlocatie, nodigde QuaWonen diverse partijen uit. Het plan ‘Prinsessenpark’ van de Nederlandse Bouw Unie en Mix Architectuur sprak het meest tot de verbeelding, zowel bij QuaWonen als bij de gemeente en Lelie zorggroep. De woongebouwen krijgen lichte kleuren, wat een frisse en eigentijdse aanblik geeft. Ook de inrichting van de woonomgeving krijgt veel aandacht, waardoor het geheel de uitstraling krijgt van een park.
 
QuaWonen zal het plan nu verder uitwerken met de gemeente, Lelie zorggroep en de overige partijen. De bestemmingsprocedure is inmiddels in gang gezet. Het streven is om eind 2015/begin 2016 te beginnen met de bouw van blok 1 met 18 zorgstudio’s en circa 50 reguliere huurappartementen. Dit is het blok op de hoek van de Prins Bernardstraat en Molenvlietsingel (bij het winkelcentrum). De bouw van dit blok inclusief de woonomgeving, zal naar verwachting voorjaar 2017 klaar zijn.
 
In totaal omvat project Prinsessenpark verschillende bouwblokken met zo’n 230 appartementen voor verschillende doelgroepen.