startpagina

Maaskoepel en wonenregio Rotterdam bekrachtigen samenwerking!

16-11-2021

Woensdag 10 november 2021 tekenden Alfred van den Bosch (voorzitter bestuur Maaskoepel, Federatie van Woningcorporaties in de regio Rotterdam) en Jan Willem Mijnans (voorzitter van SvWrR, het Samenwerkingsverband Wonen regio Rotterdam), het document waarin met vier jaar de samenwerking wordt verlengd.

Maaskoepel en wonenregio Rotterdam bekrachtigen samenwerking!

De Samenwerkingsovereenkomst loopt officieel van 1 juli 2021 tot 1 juli 2025 en legt de afspraken tussen beide partijen voor weer vier jaar vast. Eerder was, mede als gevolg van de Corona-maatregelen, geen gelegenheid om in elkaars bijzijn de handtekeningen te plaatsen. Ook zonder een getekend document weten Maaskoepel en SvWrR elkaar te vinden: ze zijn beiden gericht op goed en betaalbaar wonen in de regio Rotterdam. Maaskoepel als overkoepelend orgaan van tweeëntwintig corporaties die werkzaam zijn in deze regio, en het SvWrR als het podium waarop de wethouders Wonen van de veertien gemeenten in de regio Rotterdam het beleid onderling afstemmen. De handtekeningen bekrachtigen formeel dat beide koepels elkaar informeren over en betrekken bij de volkshuisvestelijke opgave in dit gebied.
 
De voorzitter van het SvWrR, Jan Willem Mijnans, weet als ervaren wethouder Wonen van Nissewaard hoe belangrijk het is dat corporaties en gemeenten elkaar regelmatig spreken: “Je bent allebei bezig met goed wonen, in een leefbare en veilige omgeving. De één voor z’n inwoners, de ander voor zijn huurders, maar het gaat om dezelfde mensen. Je kunt niet zonder elkaar!” Maaskoepel-voorzitter Alfred van den Bosch, tevens directeur-bestuurder van Wooncompas met bezit in Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Rotterdam, bevestigt dat: “En de volkshuisvesting houdt niet op bij de gemeentegrens: het is mooi om te zien hoe we in regionaal verband elkaar kunnen aansporen en inspireren.”
 
Maaskoepel en SvWrR kijken uit naar een samenwerking die merkbaar meerwaarde toevoegt!