startpagina

Constructies van galerijen en balkons door Maasdelta Groep gecontroleerd

05-07-2018

Maasdelta heeft de constructie van galerijen en balkons van haar appartemetenbezit, die voor 1975 zijn gebouwd, laten controleren door ingenieursbureau IOB.

Constructies van galerijen en balkons door Maasdelta Groep gecontroleerd

De afgelopen jaren zijn op diverse plaatsen in Nederland problemen ontstaan met onvoldoende draagkrachtige galerijen en balkons. Daarom heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de eisen voor de bouwconstructie van galerijen en balkons aangescherpt. Verhuurders hebben de opdracht gekregen om aan de hand van deze nieuwe eisen een controle uit te voeren.
 
In Maassluis gaat Maasdelta bij enkele flats aan de PC Hooftlaan 41abcd t/m 55abcd, Van Lennepstraat 1abc t/m 8abc en Vondellaan 19abc t/m 24abc maatregelen treffen. Deze flats voldoen niet aan de nieuwe eisen van het Ministerie. Het niet voldoen aan de nieuwe eisen betekent niet dat er direct een gevaarlijke situatie is. Wel moeten er maatregelen genomen worden.
 
Op advies van het ingenieursbureau IOB wordt volgende week gestart met het aanbrengen van stempels (ondersteuning van balkons door middel van stalen palen). Na het aanbrengen van de stempels wordt per flat onderzocht wat de eventuele vervolgacties zijn.
 
De woningen aan de PC Hooftlaan 13abc t/m 39abc worden eind dit jaar gesloopt. Daarom staan de meeste woningen in het flatgebouw leeg. In deze flat worden de maatregelen alleen getroffen bij de bewoonde woningen. Voor de overige flatgebouwen wordt het sloopbesluit naar verwachting vanaf 2020 genomen. Meer informatie over dit project kunt u vinden op www.sluispolder-west.nl.
 
Afbrokkelend beton balkons Frans Halslaan
Onlangs is er van de balkons langs de Frans Halslaan beton afgebrokkeld. Ingenieursbureau IOB heeft ook hiernaar onderzoek gedaan. Hieruit blijkt er geen relatie te zijn met de aangescherpte eisen voor draagkracht van balkons en galerijen. De reden van losrakende stukjes beton is veroorzaakt door roestende wapening aan de buitenzijde. Dit wordt inmiddels als onderhoudsproject opgepakt.