startpagina

ZorgButler nieuwe bestemming voor verzorgingshuis Schutse

19-02-2015

Verzorgingshuis Schutse in Rotterdam-Ommoord wordt omgebouwd en krijgt eind 2015 een nieuwe bestemming. De ZorgButler wordt een nieuwe woonvoorziening die zelfstandig wonende ouderen een beschutte woonomgeving biedt en waar de zorg altijd binnen handbereik is.

Bij de Zorgbutler woont iedereen zelfstandig in een eigen huurappartement. De bewoner kiest zelf de gewenste begeleiding en zorg. Hiervoor kan men een beroep doen op het pgb of de wmo. Zo houdt de bewoner zo lang mogelijk de regie over het eigen leven. De 1e ZorgButler in Nederland is een initiatief van woningcorporatie SOR en De Drie Notenboomen.
 
Traditionele verzorgingshuis verdwijnt
In heel Nederland verdwijnen verzorgingshuizen als gevolg van het scheiden van wonen en zorg. Ouderen zullen langer thuis blijven wonen en zelf hun zorg inkopen. De Schutse is een van de eerste verzorgingshuizen van SOR die omgebouwd wordt en een nieuwe functie krijgt. Na bijna 30 jaar ervaring met het huisvesten van senioren kent SOR de behoeften van de doelgroep goed.
 
“Bij het ombouwen van onze verzorgingshuizen zorgen we dat er ook betaalbare huurwoningen voor mensen met alleen AOW worden gerealiseerd. We zijn er ook voor die grote groep zorgbehoevenden die tussen wal en schip raken door het scheiden van wonen en zorg”, aldus directeur-bestuurder Harry Rietveld. Samen met zorgondernemer De Drie Notenboomen heeft de woningcorporatie een moderne woonvorm ontwikkeld voor het oude verzorgingshuis.
 
Informatiebijeenkomsten ZorgButler concept
Belangstellenden voor deze nieuwe woonvorm zijn welkom bij een van de informatiebijeenkomsten in Rotterdam: op 23 februari in SOR gebouw Borghave, 25 en 26 februari in het Continental Art Centre en op 5 maart in SOR gebouw Hoeksteen. Alle bijeenkomsten zijn van 19.00-21.00 uur. Aanmelden kan via www.de-zorgbutler.nl.