startpagina

Woonstad Rotterdam verwerft voormalig douanekantoor

11-07-2019

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam heeft het voormalige douanekantoor aan de Westzeedijk overgenomen van vastgoedontwikkelaar Accresco.

Woonstad Rotterdam verwerft voormalig douanekantoor

Vandaag werd de koopovereenkomst getekend. Woonstad voegt het complex toe aan de woningportefeuille van studenten- en jongerenhuisvester Stadswonen Rotterdam. Met de aankoop wil Woonstad de doorstroom bevorderen binnen de studentenportefeuille, zodat meer aanbod ontstaat voor (aankomende) studenten.

Stadswonen Rotterdam is een onderdeel van Woonstad Rotterdam en met zo’n 4.000 kamers en 2.300 studio’s de grootste studentenhuisvester van de stad. De aankoop van het voormalige douanekantoor is onderdeel van een pakket maatregelen dat de verhuurder neemt om de grote druk op de woningmarkt voor studenten en jongeren te verminderen. “De afgelopen drie jaar is het aantal woningzoekenden verdrievoudigd,” zegt Maria Molenaar, voorzitter van de raad van bestuur van Woonstad Rotterdam. “Doordat de wachtlijst groeit moeten wij steeds meer mensen teleurstellen. Dat zal nog wel even zo blijven, want Rotterdam is erg populair en de universiteiten en hogescholen groeien hard.”

Groter aanbod
Daarom besloot Stadswonen om het aanbod uit te breiden. De komende jaren komen er 900 zelfstandige eenheden bij, die bestemd zijn voor recent afgestudeerden die doorstromen vanuit een studentenkamer. “Zo komen studentenkamers vrij voor zoekende studenten en begint de doorstromer aan een volgende fase in de wooncarriere.”

In 2016 verbouwde Accresco het voormalige kantoor naar 141 studio’s en appartementen voor young professionals. Naast woningen heeft het gebouw een fitnessruimte en een kleinschalige horecavoorziening.

Het voormalige kantoor grenst direct aan de complexen Puntegale en Parkhaven van Stadswonen. Met de acquisitie ontstaat een ensemble van 750 woningen voor studenten en net-afgestudeerden rond een gezamenlijk binnengebied, dat in de toekomst de verbinding moet gaan vormen tussen de drie woongebouwen. De drie complexen zijn onderdeel van de Kennis Community Coolhaveneiland: het kennisgebied rond Erasmus MC, Hogeschool Rotterdam en de culturele opleidingen rond de Pieter de Hoochweg.