startpagina

“We gaan weer bouwen in het centrum van Krimpen aan den IJssel”

24-04-2015

Vandaag zetten gemeente Krimpen aan den IJssel en QuaWonen hun handtekening onder de bestuurlijke afspraken voor het project Prinsessenhof.

“We gaan weer bouwen in het centrum van Krimpen aan den IJssel”

De voorbereidingen voor de bouw kunnen nu echt beginnen. Wethouder De Leeuw: “Dit project is een aanwinst voor het centrum van Krimpen. We zijn blij met de vasthoudendheid van QuaWonen om op deze mooie locatie een mix van appartementen voor verschillende doelgroepen, zorgstudio’s en een ontmoetingsruimte te bouwen.”
 
Na de sloop van de Prinsessenflats heeft het enige tijd geduurd om te komen tot een goed plan voor deze locatie. Twee maanden geleden maakten QuaWonen en Lelie zorggroep afspraken over een vernieuwend zorgconcept in nieuwbouwproject Prinsessenhof. Nu zetten gemeente Krimpen aan den IJssel en QuaWonen hun handtekening onder de bestuurlijke afspraken voor het omvangrijke project. In dit kader staan afspraken over de stedenbouwkundige randvoorwaarden, het aantal en soort woningen, de inrichting van de openbare ruimte en over de financiën.
  
QuaWonen zal de afspraken nu verder uitwerken naar een concreet bouwplan. Het streven is om eind 2015/begin 2016 te beginnen met de bouw van blok 1 met 18 zorgstudio’s en circa 48 reguliere huurappartementen. Dit is het blok op de hoek van de Prins Bernardstraat en Molenvlietsingel (bij het winkelcentrum). De bouw van dit blok inclusief de woonomgeving, zal dan naar verwachting voorjaar 2017 klaar zijn. In totaal omvat project Prinsessenhof verschillende bouwblokken met zo’n 230 appartementen.