startpagina

Waterweg Wonen en Brandweer Rotterdam-Rijnmond werken samen om huurders bewust te maken van brandveiligheid

02-03-2016

VLAARDINGEN, 1 maart 2016 – In het kader van “Veiligheid & Gezondheid” heeft Waterweg Wonen vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Brandweer Rotterdam – Rijnmond.

Waterweg Wonen en Brandweer Rotterdam-Rijnmond werken samen om huurders bewust te maken van brandveiligheid

Met de juiste voorlichting willen beide partijen ervoor zorgen dat huurders bewust zijn van brandgevaar in de eigen woning.
Directeur-bestuurder Harrie Bosch (Waterweg Wonen) en  afdelingshoofd Veilig Leven Jos de Graaf hebben deze samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Vervolgens heeft Harrie Bosch samen met brandweervrouw Sheila Huizer de eerste rookmelder opgehangen.  



Risico op woningbrand reduceren
Uit onderzoek is gebleken dat brand in een woning voornamelijk wordt veroorzaakt door onbewust menselijk handelen. Om de risico’s van een woningbrand zo veel mogelijk te reduceren werken beide partijen graag samen. Ze doen dit volgens het project “Veilig leven”.

Bewustwording is erg belangrijk
Beide partijen geven met regelmaat tips en tricks om brand in de woning te voorkomen of hoe u moet handelen als het toch verkeerd gaat. Deze tips kunt u lezen en volgen op de facebookpagina van Waterweg Wonen of op de websitepagina www.veiligheid-voorop.nl.

In deze samenwerkingsovereenkomst is ook afgesproken dat de Brandweer Rotterdam-Rijnmond rookmelders gaat installeren in vier woongebouwen van Waterweg Wonen. Dit doen ze bij huurders die nog niet zelf hebben gezorgd voor een rookmelder. De aftrap vond plaats in de Marnixflat. De komende periode krijgen alle bewoners van deze flat een gratis voorlichtingsgesprek met de brandweer.