startpagina

Toekomstige bewoners nemen kijkje in Kuyperhof

06-06-2016

Afgelopen vrijdag namen de toekomstige bewoners van 23 nieuwbouwappartementen alvast een kijkje in hun woning in de Kuyperhof.

Toekomstige bewoners nemen kijkje in Kuyperhof

Kuyperhof is onderdeel van de grootscheepse vernieuwing van het woningbezit van Woonvisie in het centrum van Ridderkerk.

Het appartementencomplex bestaat uit 46 woningen waarvan Woonvisie er 23 verhuurt. Een aantal huurders komt uit nabij gelegen complexen die gesloopt zijn of worden in het kader van de vernieuwing. Na de zomer worden in het centrum van Ridderkerk ook eengezinswoningen in de sociale en middeldure huur van Woonvisie opgeleverd.


De Kuyperhof is een ontwikkeling van Leyten Projectontwikkeling en Vorm Bouw uit Rotterdam. Het plan is ontworpen door Soeters Van Eldonk architecten uit Amsterdam. Het is een van de plannen die onderdeel uitmaakt van de vernieuwing van het centrum in Ridderkerk. In opdracht van de Ridderkerkse woningcorporatie Woonvisie bouwt Boele & van Eesteren daar op dit moment ook 164 eengezinswoningen en appartementen. Deze woningen worden ook na de zomer opgeleverd en verhuurd met een sociale en middeldure huurprijs.

De aanstaande huurders waren erg enthousiast. Er werd kennisgemaakt en oude bekenden kwamen elkaar weer tegen; vroegere buren wonen straks weer in hetzelfde gebouw.