startpagina

Stadsleven officieel geopend!

10-09-2014

Op 10 september is het combinatiegebouw Stadsleven officieel geopend.

Stadsleven officieel geopend!

Stadsleven is gelegen aan de Afrol in Vlaardingen. Na een officieel welkomstwoord van Harrie Bosch (directeur-bestuurder van Waterweg Wonen) was het tijd voor de gebruikers. Alle drie de directeuren hielden een speech: Claudia Doesburg (SKV), Theo Riemersma (SIKO) en Gertrude v.d. Brink (Middin). Tijdens deze speeches is er een  bijzonder schilderij onthult van kunstenaar Jeroen van Unen; “Play,Grow,Care” waarbij alle functies van het gebouw goed naar voren komen. Wethouders Hans Versluijs en Ruud de Vries gaven een speech over de belangrijke rol van Stadsleven in Vlaardingen. Alle aanwezigen kregen ook een rondleiding door het nieuwe gebouw. Naast deze officiële opening in de middag stond de ochtend volledig in het teken van de kinderen, de avonduren waren voor alle medewerkers die gaan werken in het nieuwe gebouw.

De ontwikkeling van Stadsleven
Waterweg Wonen heeft Stadsleven voor diverse doelgroepen ontwikkeld in het centrum van de stad Vlaardingen. Er is ruimte voor IKC 't Palet (gevormd door Kinderopvang Vlaardingen en 't Palet). Daarbij zijn er 28 appartementen gerealiseerd die gehuurd worden door Middin. Waterweg Wonen ontwikkelt en beheert in de eerste plaats vastgoed. Daarnaast levert Waterweg Wonen woon- en maatschappelijke diensten, ontwikkelt en beheert zij maatschappelijk vastgoed en investeert zij in stedelijke voorzieningen. De realisatie van Stadsleven past goed bij deze ambitie.
 
Verhuizing
In de periode van april tot augustus 2014 zijn alle huurders verhuisd naar het nieuwe pand. Als eerste startte basisschool ’t Palet op de nieuwe locatie. Nu iedereen zijn plek heeft gevonden is het tijd voor de officiële opening.

Tijdsperiode
Het is een intensieve periode geweest om het gebouw te realiseren. Op 9 juli 2012 zijn de sloopwerkzaamheden gestart van het oude schoolgebouw en op 11 oktober 2012 vond de allereerste bouwvergadering plaats. In januari 2013 waren de eerste werkzaamheden zichtbaar voor het publiek, door de realisatie van het bouwterrein door Aannemersbedrijf Van Zanten.
 
De realisatie van Stadsleven is ook een onderdeel van het Actieplan Wonen.