startpagina

SOR en Kalliste tekenen overeenkomst

06-07-2016

Nieuwbouw naast woongebouw Alver een stap dichterbij

SOR en Kalliste tekenen overeenkomst

Hassan Najja, directeur-bestuurder van woningcorporatie SOR, en Jeroen Suijkerbuijk, directeur van Kalliste Woningbouwontwikkeling, tekenden onlangs een overeenkomst voor de herontwikkeling van de kerk en pastorie aan de Posweg en de Alverstraat in Hoogvliet. Kalliste is voornemens hier circa 16 koopwoningen te realiseren. De locatie is gelegen naast woongebouw Alver, waar SOR bezig is met groot onderhoud en de realisatie van 65 moderne appartementen voor 50-plussers.
 
Het terrein met woongebouw Alver, de kerk en pastorie is eigendom van SOR. De corporatie is onlangs gestart met het opknappen van de Alver. Kalliste is in gesprek met de gemeente om overeenstemming te krijgen over het woonprogramma: aantal en type woningen en prijsniveau. Als die overeenstemming is bereikt, kan de voorverkoop van de woningen beginnen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd volgens het WijzerWonen concept. Door toekomstige bewoners en andere belanghebbenden actief te betrekken bij de ontwikkeling, voldoen de woningen aan de individuele woonwensen van de consument binnen een duurzame gebiedsontwikkeling. Kalliste hoopt eind 2016 te kunnen starten met de ontwikkeling van de nieuwbouwwoningen.
 
Groot onderhoud aan woongebouw Alver
De herontwikkeling van de kerk en de pastorie is onderdeel van vernieuwing van de Alver. Eerder had SOR een plan ontwikkeld om de gehele locatie zelf te herontwikkelen. Door gewijzigde regelgeving en veranderde omstandigheden op de woningmarkt, kwam dit plan stil te liggen. Daarop besloot SOR zelf groot onderhoud uit te voeren in het woongebouw en voor herontwikkeling van de kerk en pastorie een partner te zoeken.
 
Het groot onderhoud in de Alver is in maart begonnen. Er worden 65 moderne tweekamerappartementen met een nieuwe indeling gerealiseerd die geschikt zijn voor 50-plussers. De nieuwe appartementen krijgen een sociale huurprijs van maximaal € 586,- per maand. Naar verwachting wordt de vernieuwde Alver eind maart 2017 opgeleverd en volgt informatie over verhuur van de appartementen in augustus/september 2016 via de website van SOR: www.sor.nl/projecten.