startpagina

SOR directeur-bestuurder Harry Rietveld met pensioen

21-04-2015

Rotterdam, 20 april 2015 – Woningcorporatie SOR neemt per 1 oktober 2015 afscheid van haar directeur-bestuurder Harry Rietveld. Na bijna 30 jaar dienstverband bij SOR wil hij gaan genieten van zijn pensioen.

SOR directeur-bestuurder Harry Rietveld met pensioen

Rietveld is de grondlegger van voorheen Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam, inmiddels SOR, en heeft een onderscheidende bijdrage geleverd aan het huisvesten van 50-plussers in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard. SOR is in deze regio uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het gebied van huisvesting voor senioren.
 
Ruim twee jaar geleden heeft Harry Rietveld bij zijn raad van commissarissen al aangekondigd in 2015 van zijn pensioen gebruik te willen gaan maken. Rietveld: “Het is na bijna 30 jaar tijd om te stoppen en het stokje over te dragen. De reorganisatie is afgerond, het nieuwe ondernemingsplan is in uitvoering, het herstelplan is goedgekeurd en een veranderproces is in gang gezet”.
 
“We gaan op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder die ook weer nieuwe kennis en ervaring kan inbrengen”, aldus Bert de Graaf, voorzitter raad van commissarissen van SOR. De wervingsprocedure is gestart en de planning is erop gericht dat de nieuwe directeur-bestuurder per 1 oktober 2015 aantreedt. In de loop van oktober wordt een feestelijke afscheidsreceptie voor Harry Rietveld georganiseerd.
 
Na een intensieve periode van veel nieuwbouw beheert SOR inmiddels 57 woongebouwen voor 50-plussers. Met de impact van alle wijzigingen in wet- en regelgeving in zowel de volkshuisvesting als in de zorg is het ombouwen van haar zorgvastgoed naar betaalbare appartementen voor huurders met een zorgbehoefte momenteel de grootste opgave.