startpagina

Schiemond uit de steigers

16-06-2014

Woonbron heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de renovatie van de wijk Schiemond. Burgemeester Aboutaleb sluit de werkzaamheden feestelijk af.

Woonbron heeft de afgelopen negen jaar ruim 21 miljoen in Schiemond (Rotterdam, deelgemeente Delfshaven) geïnvesteerd. Het ‘gesloten’ verouderde karakter van de wijk is verleden tijd. Schiemond heeft door deze hoogwaardige renovatie en langdurig intensief beheer nieuw elan gekregen. De gehele uitstraling is verbeterd en de bewoners kunnen trots zijn op hun wijk. Op woensdag 18 juni aanstaande om 13.00 uur is burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig om deze periode van renoveren feestelijk af te sluiten.

De fysieke renovatiewerkzaamheden, onder leiding van BIQ stadsontwerp als projectarchitect, bestonden onder andere uit het doorbreken van een aantal poorten zodat een meer open karakter van de wijk ontstaat. De portieken van de woongebouwen zijn verbeterd door ze lichter en ruimtelijker te maken. Balkons en bergingen zijn vernieuwd en de bergingen zijn op een meer logische plek weer ingedeeld. Vanuit het intensief beheer is ‘schoon, heel en veilig’ weer op orde. Dit deed Woonbron in samenwerking met partners zoals: ServiceDienstWerk (SDW), Politie, gemeente Rotterdam, Openbare basisschool De Boog, Bewonersplatform Schiemond, de Buurtouders en Stadstoezicht. 

Midzomerfeest
Woonbron viert ‘Schiemond uit de steigers’ in combinatie met het Midzomerfeest Schiemond. Dit is een jaarlijks feest voor onze bewoners en kinderen uit de wijk. Van 12.00 uur tot 18.00 uur organiseren we samen met partners uit de wijk op drie plekken diverse (sportieve) activiteiten en muzikale optredens. Burgemeester Aboutaleb onthult samen met Bert Wijbenga (voorzitter Raad van Bestuur Woonbron) rond 13.30 uur een speciale banner op het Dempoplein om deze periode van renoveren af te sluiten. Quintis Ristie is als gastheer de eerste twee uur aanwezig om de festiviteiten in de wijk luister bij te zetten.

Over Schiemond
De wijk Schiemond in de deelgemeente Delfshaven van Rotterdam is gesitueerd aan de Nieuwe Maas. In de nabije omgeving ligt het eind vorig jaar geopende Dakpark en richting het centrum bevindt zich het Lloyd Multiplein met diverse sportfaciliteiten en een evenemententerrein. Aan de overkant ligt Historisch Delfshaven. De 1.400 woningen, bijna alle in het bezit van Woonbron, zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw gebouwd en gewild onder huurders en kopers. Deze kinderrijke buurt kent meer dan 100 nationaliteiten. Daarnaast zijn veel actieve bewonersgroepen aanwezig.

Over Woonbron
Woonbron is een van de grotere wooncorporaties van Nederland. Met 46.000 woningen en 3.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Delft, Dordrecht en Spijkenisse. Hart voor de stad en klant is de rode draad in onze bedrijfsvoering. Wij zetten ons in voor een sterke stad waar mensen goed kunnen leven, wonen en werken. Woonbron biedt een brede klantengroep een thuis, met focus op bewoners met een smalle beurs. Wij staan garant voor die klanten die ons nodig hebben. Vandaag voor morgen.