startpagina

Ressort Wonen presteert duurzaam en betaalbaar

24-07-2017

In 2016 presteerde Ressort Wonen, woningcorporatie in Rozenburg, goed op het gebied van dienstverlening en betaalbaarheid.

Ressort Wonen presteert duurzaam en betaalbaar

De woningvoorraad behoort tot de meest energiezuinige in Rotterdam. Dat en veel meer is voor huurders en belangstellenden te lezen in het nu verschenen populaire jaarverslag over 2016.

Ressort Wonen heeft continue aandacht voor tevreden huurders. In onafhankelijke onderzoek naar de kwaliteit van dienstverlening door KWH kreeg Ressort Wonen in 2016 een bovengemiddeld goede beoordeling. Huurders waardeerden Ressort Wonen met een 8,1. De gemiddelde huurverhoging was met 1,38% laag te noemen. Daarnaast benadert de corporatie huurders waarvan de huur niet bij het inkomen aansluit, om tot een passend alternatief te komen.

Ressort Wonen zorgt voor woningen van goede kwaliteit . In 2016 werd ruim € 4,2 miljoen besteed aan onderhoud. Duurzaamheid loopt de afgelopen jaren als een rode draad door het beleid van Ressort Wonen. In 2016 was Ressort Wonen zelfs een van de meest duurzame corporaties van Rotterdam. In vele woningen zijn energiebesparende maatregelen genomen.  De landelijke doelstelling om voor de woningen in 2020 een gemiddelde Energie index van 1,36 of lager te halen is binnen handbereik.

Ook in financieel opzicht was 2016 voor Ressort Wonen een goed jaar. Het resultaat na belasting bedraagt zelfs € 26,0 miljoen positief. Dat is zo’n hoog bedrag; dat vraagt om een verklaring. Als gevolg van de nieuwe Woningwet is de waardering van het vastgoed vanaf 2016 gebaseerd op de marktwaarde in verhuurde staat. Deze wijze van waarderen heeft grote invloed op het resultaat. Het resultaat in 2016 wordt namelijk voor € 22,3 miljoen bepaald door positieve waardeontwikkelingen van het vastgoed, wat uiteraard niet leidt tot extra inkomsten. Relevanter is, dat het netto resultaat uit de verhuur van woningen bijna € 6,0 miljoen bedraagt. Dat is iets beter dan het resultaat uit 2015 van € 5,8 miljoen positief.

Voor huurders en belangstellenden die meer willen lezen over de prestaties van Ressort Wonen in 2016 is een populair jaarverslag verschenen. Daarin worden de belangrijkste prestaties op een aantrekkelijke en leesbare manier gepresenteerd. Ook vertellen Rozenburgers en zakelijke partners wat zij van Ressort Wonen vinden. Het populaire jaarverslag is op te halen bij Ressort Wonen of op te vragen via info@ressortwonen.nl