startpagina

QuaWonen versnelt de bouw van Prinsessenpark

22-06-2017

Met Prinsessenpark bouwt QuaWonen betaalbare appartementen in het centrum van Krimpen aan den IJssel.

QuaWonen versnelt de bouw van Prinsessenpark

De belangstelling is groot. Daarom begint de corporatie al in het voorjaar van 2018 met de bouw van de laatste twee blokken. Het gaat om nog eens 59 sociale huurappartementen en 17 studio’s voor zorgorganisatie ASVZ. De eerste twee woonblokken zijn bijna klaar; bewoners krijgen in oktober de sleutel. Intussen is aannemer NBU begonnen met de bouw van vrije sector huur- en koopappartementen.  
 
De eerste 91 sociale huurappartementen op deze mooie locatie in Krimpen aan den IJssel vonden gretig aftrek. Woningzoekenden die een goedkope eengezinswoning achterlaten, kregen voorrang. Doel was de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Dat is gelukt, er zijn 63 eengezinswoningen vrij gekomen in Krimpen aan den IJssel.

Stichting Huurdersbelang Krimpen is blij met dit resultaat. Voorzitter mevrouw Jorna: “We vinden het belangrijk dat QuaWonen appartementen bouwt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De mensen die naar een appartement verhuizen, laten vaak een woning achter waar weer gezinnen kunnen wonen. Prinsessenpark is bovendien een goede locatie, we krijgen nu al vragen van huurders wanneer de laatste blokken met sociale huurappartementen worden gebouwd. We zijn dan ook blij dat QuaWonen in één bouwstroom verder bouwt.”

Verhuur woningen
QuaWonen verwacht de verhuur van de nieuwe appartementen aan te kondigen na de zomervakantie van 2018. Dit gebeurt in Het Kontakt en via www.quawonen.com. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel moet u ingeschreven zijn bij Woonnet Rijnmond: www.woonnetrijnmond.nl.

De toewijzing van de zorgstudio’s gebeurt door ASVZ.