startpagina

Nieuwbouw woningen Heijplaat stap dichterbij

01-06-2015

Vandaag ondertekenden de gemeente Rotterdam, ontwikkelaar van Omme en de Groot en Woonbron de vaststellings- en ontwikkelovereenkomst Heijplaat Nieuwe Dorp.

Nieuwbouw woningen Heijplaat stap dichterbij

Met het ondertekenen van deze overeenkomsten is de daadwerkelijke bouw van nieuwe woningen op Heijplaat, het voormalige dorp midden in de Rotterdamse Haven, weer een stap dichterbij.
 
Directeur van Woonbron Marieke Kolsteeg is verheugd: “Na de succesvol verlopen uitvraag, maakt dit moment nu de weg vrij voor ontwikkelaar van Omme en de Groot – de winnaar van de uitvraag - om te gaan bouwen op Heijplaat. Daar waren tenslotte al onze inspanningen van de afgelopen periode op gericht: dat de ontwikkeling van Heijplaat door kan gaan”.
 
In december 2013 gaf Woonbron aan, vanwege aanscherping vanuit de Rijksoverheid van het takenpakket van corporaties, niet langer de rol van grondbedrijf voor het Nieuwe Dorp te kunnen en willen vervullen. Woonbron bleef echter onverkort achter de voorgenomen ontwikkelingen op Heijplaat staan en heeft er alles aan gedaan om samen met de gemeente tot een oplossing te komen. “Woonbron heeft op Heijplaat 650 huurwoningen in het ‘oude dorp’ in bezit. De ontwikkelingen en de voorzieningen in het dorp zijn voor de huidige bewoners van groot belang. Daarnaast blijven we ons onverminderd inzetten op het beheer en de verduurzaming van onze woningen in dit gebied”, aldus een tevreden Kolsteeg.
 
Als begin juli de gemeenteraad van Rotterdam instemt met deze afspraken kan van Omme en de Groot daadwerkelijk beginnen met de ontwikkeling van het ‘Nieuwe Dorp’. Dit moment zal dan ook samen met de bewoners van Heijplaat feestelijk omlijst worden.
 
 
Onderschrift foto: Carlo Schreuder (gemeente Rotterdam), Guus de Groot (van Omme en de Groot) en Marieke Kolsteeg (Woonbron) aan de ondertekentafel
Fotograaf: Joep Boute