startpagina

Nieuw woongebouw in de Westwijk

23-03-2015

In januari 2015 tekenden Stichting Philadelphia Zorg en Waterweg Wonen een intentieovereenkomst om samen een woongebouw van 36 zelfstandige woningen en tien sociale-huurappartementen te realiseren in de Westwijk in Vlaardingen.

Nieuw woongebouw in de Westwijk

De 36 zelfstandige woningen zijn bedoeld voor cliënten van Philadelphia. Deze stichting begeleidt en ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Waterweg Wonen gaat de overige tien appartementen verhuren. Het woongebouw krijgt negen verdiepingen van elk vijfhonderd vierkante meter. Het plan past binnen het bestaande bestemmingsplan en is in samenwerking met de gemeente Vlaardingen tot stand gekomen. Het complex wordt gebouwd op de groenstrook waar de Wiardi Beckmansingel en  Agricolastraat elkaar kruisen. De bouw start naar verwachting begin 2016. Welke aannemer het complex gaat bouwen, wordt waarschijnlijk eind dit jaar bekend.

Actieplan Wonen
Het plan past goed in de visie op de Westwijk waarin voorzieningen en mensen centraal staan. De ontwikkeling maakt deel uit van het Actieplan Wonen, het woningbouwprogramma van de gemeente en de woningcorporaties, om Vlaardingen als woonstad steeds aantrekkelijker te maken.
 
Informatiebijeenkomst
Voor omwonenden en andere geïnteresseerden organiseren Waterweg Wonen en Stichting Philadelphia Zorg een informatiebijeenkomst op woensdag 1 april van 19.00 – 20.00 uur in wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10. Tijdens deze bijeenkomst wordt het plan voor het gebouw gepresenteerd.