startpagina

Gebiedscommissie brengt werkbezoek aan Ressort Wonen

03-07-2017

Op donderdagavond 22 juni heeft de nagenoeg voltallige gebiedscommissie een werkbezoek gebracht aan Ressort Wonen.

Gebiedscommissie brengt werkbezoek aan Ressort Wonen

De commissie bezocht per fiets enkele (onderhouds)projecten in uitvoering.
 
Als eerste bezocht men een woning aan de Juliana van Stolberglaan die model staat voor een volledige facelift van de voorgevel van alle woningen in dit complex. De commissie was onder de indruk van de kwaliteitsverbetering en eigentijdse uitstraling. Daarna toog het gezelschap naar de Scholeksterstraat waar de projectleider van Ressort Wonen en een van de leden van de klankbordgroep een toelichting gaven op voorbereiding en uitvoering van het project waar dak- en gevelrenovatie wordt gecombineerd met plaatsing van zonnepanelen op alle 135 woningen. Om optimaal gebruik te maken van zonne-energie kan er naast de zonnepanelen een zonneboiler geplaatst worden.
 
Aan de Droespolderweg, ter plaatse van de aanleg van de leiding voor het warmtenet, gaf een van de projectleiders van Ressort Wonen een toelichting op het voornemen om samen met Gemeente Rotterdam en het Warmtebedrijf aansluiting op het warmtenet te realiseren voor zowel woningen als gemeentelijk vastgoed. De gebiedscommissie onderschrijft de milieuwinst in de vorm van CO2 reductie en verbetering van luchtkwaliteit die hiermee gerealiseerd kan worden.
 
Als laatste ging de fietstocht naar de Rivierenbuurt waar Ressort Wonen in 160 woningen een keuken, douche- en toiletrenovatie uitvoert. Ondanks de rommel en overlast die een dergelijke grootschalige uitvoering met zich meebrengt lieten verschillende bewoners spontaan weten dat zij
“ hartstikke  tevreden” zijn met het eindresultaat.
 
Al me al een leuke en leerzame fietstocht en wederom blijkt dat het goed is om regelmatig “uit de vergaderstand” te komen, het dorp in te trekken en te zien wat er daadwerkelijk gerealiseerd wordt in ons dorp, aldus een van de commissieleden.