startpagina

Eerste paal Prinsessenpark de grond in

23-02-2016

Er wordt weer gebouwd in het centrum van Krimpen aan den IJssel. Op de centrale plek waar voorheen de Prinsessenflats stonden, komen zes moderne woonblokken in een parkachtige omgeving.

Eerste paal Prinsessenpark de grond in

Het project draagt bij aan het nieuwe hart van Krimpen.
Vrijdag 4 maart om 10 uur slaan wethouder De Leeuw, voorzitter raad van bestuur Van der Ham van Lelie zorgroep en directeur-bestuurder Van den Broeke van QuaWonen de eerste paal.
 
Wethouder De Leeuw: “Project Prinsessenpark is een aanwinst voor het centrum van Krimpen. We zijn blij met de vasthoudendheid van QuaWonen om op deze mooie locatie een mix van appartementen voor verschillende doelgroepen, zorgstudio’s en een ontmoetingsruimte te bouwen. Samen hebben we in oplossingen gedacht om dit project te kunnen realiseren.”

Als eerste worden de twee woonblokken langs de Prins Bernardstraat gebouwd (nabij het winkelcentrum). Het gaat om 18 zorgstudio’s voor Lelie zorgroep en 91 sociale huurappartementen. De bouw van deze blokken inclusief het deel van de woonomgeving, zal naar verwachting medio 2017 klaar zijn. 
 
In het voorjaar van 2017 zal bouwpartner en projectontwikkelaar Nederlandse Bouw Unie beginnen met een blok van circa 35 koopappartementen langs de Molenvlietsingel, en met een blok van circa 30 vrije sector huurappartementen langs de Julianastraat.
 
In totaal omvat project Prinsessenpark zo’n 230 appartementen. De nieuwbouw wordt uitgevoerd in lichte kleuren, wat een frisse en eigentijdse aanblik geeft. Ook de inrichting van de woonomgeving krijgt veel aandacht, waardoor het geheel de uitstraling krijgt van een park.
 
Toewijzing huurwoningen
QuaWonen zal de verhuur van de woningen vanaf de tweede helft van 2016 aankondigen in Het Kontakt en op www.quawonen.com.
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Krimpen aan den IJssel moet u ingeschreven zijn bij WoonnetRijnmond: www.woonnetrijnmond.nl.
 
Vrije sector appartementen
De verkoop van de appartementen begint naar verwachting medio 2016. Via de site www.prinsessenpark.com/koopappartementen kunt u zich al aanmelden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. De procedure voor de vrije sector verhuur zal de verhuurder later dit jaar bekend maken.