startpagina

Aedes-benchmark 2020 – Tevredenheid over onze dienstverlening én hoogst haalbare score voor duurzaamheid.

20-11-2020

Uit de Aedes-benchmark 2020 blijkt dat ook in coronatijd onze huurders positief blijven over de dienstverlening van Waterweg Wonen.

Aedes-benchmark 2020 – Tevredenheid over onze dienstverlening én hoogst haalbare score voor duurzaamheid.

Met de Aedes-benchmark kunnen woningcorporaties hun prestaties meten, vergelijken, verbeteren en van elkaar leren. De benchmark biedt gemeenten, huurders en andere belanghebbenden inzicht in hoe corporaties Bovendien zijn de huurders bovengemiddeld tevreden over hun woning. Én onze jarenlange investeringen in duurzaamheid resulteren in de hoogst haalbare score; een A-score!

Met passie en aandacht gaan we voor een 8
Uit de benchmark blijkt dat de huurders de dienstverlening van Waterweg Wonen een 7,6 geven. “Woongeluk van klanten vindt Waterweg Wonen het belangrijkst. Dat staat ook verwoord in ons bedrijfsplan ‘Kompassie – Samen werken aan woongeluk’”, geeft Marieke Kolsteeg (directeur-bestuurder van Waterweg Wonen) aan. “Sinds afgelopen maart wordt het dagelijks leven van iedereen beïnvloed door het coronavirus. Veel huurders zitten nu veel vaker thuis en hebben minder contact met de buitenwereld. Juist nu is het belangrijk om naar elkaar om te kijken en het huis op orde te houden. Uit de waardering die wij krijgen van de huurders blijkt dat wij ons, ook in coronatijd, naar tevredenheid hebben ingezet. Wij zijn echter pas tevreden als klanten ons een 8 geven. We hebben afgesproken dat we met passie en aandacht werken om dat doel te halen”.

Mooi cijfer voor onze woningen
Het cijfer dat huurders van Waterweg Wonen geven voor hun woning is met 7,2 aanzienlijk hoger dan het gemiddelde voor Nederland. Vergelijkbare woningen scoren gemiddeld een 6,7. Wij krijgen hiervoor dan ook weer een A-score. Zeker in relatie tot de gemiddelde huurprijs van € 523 (gemiddelde van de sector is € 544) is dit iets waar we erg trots op zijn.

Lage bedrijfslasten
Het prestatieveld ‘Bedrijfslasten’ scoort een A. Met gemiddelde bedrijfslasten van € 751 per woning zitten we beduidend lager dan het gemiddelde van de sector van € 828.

Duurzaamheid woningen sterk verbeterd
We vinden het vanzelfsprekend dat wij investeren in duurzaamheid. Ook blijven we bewoners stimuleren tot energiezuinig gebruik van de woning. De jarenlange investeringen in duurzaamheid zorgen ervoor dat we van een C-positie in 2017 nu in 2020 een A-positie bereikt hebben.
 
Aedes-benchmark
hun middelen besteden en bestaat uit vijf onderdelen: huurdersoordeel, bedrijfslasten, duurzaamheid, onderhoud/verbetering en beschikbaarheid/betaalbaarheid. De uitkomsten tonen de prestaties van individuele corporaties en de sector. Uit dit landelijk onderzoek blijkt dat woningcorporaties goed worden beoordeeld door hun huurders en dat de bedrijfslasten zijn gedaald.

Bekijk de website www.aedes.nl voor meer informatie.

Over Waterweg Wonen
Woningcorporatie Waterweg Wonen verhuurt ruim 11.000 woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder in deze stad. Mensen met een laag inkomen of in een kwetsbare positie op de woningmarkt, staan bij Waterweg Wonen voorop. Waterweg Wonen ziet het als haar missie om - in nauwe samenwerking met bewoners en andere partners- zorg te dragen voor het feit dat haar klanten plezierig wonen in Vlaardingse buurten en wijken waar zij bezit heeft. Meer informatie over Waterweg Wonen vindt u op www.waterwegwonen.nl.